Samen starten met het nieuwe schooljaar!

geplaatst in: blog | 0

Binnenkort gaan de scholen (in Brabant) weer beginnen.

Best spannend zo’n nieuw begin!

Waarschijnlijk komt je kind in een groep met bekende leerlingen.
Klasgenootjes van vorig schooljaar kennen elkaar en hebben na zo’n zomervakantie elkaar veel te vertellen.

Misschien krijgt je kind een nieuwe juf of meester. Vóór de vakantie hebben de kinderen vaak al kennisgemaakt, tijdens een ‘stoeltje passen’, zodat de kinderen weten wie hun leerkracht zal zijn.

Gaat je kind naar een nieuwe school/groep dan is dat nog veel spannender! Nieuwe gezichten van klasgenoten en de leerkracht, wellicht ook een nieuw gebouw, maken van de eerste dag(en) een spannend avontuur.

Je kunt je kind hierbij natuurlijk wel helpen. Zorg dat de schoolspulletjes die meegenomen moeten worden, fruit voor de pauze, handig meegenomen kunnen worden. Ook het eten en drinken voor tussen de middag, als de school bijvoorbeeld een continue-rooster heeft, moet makkelijk te gebruiken zijn.  Als je kind zelf het fruit of de boterham en het drinken kan pakken, zonder eerst de hulp van de leerkracht of klasgenoot te hoeven vragen, is zeker aan te raden. Dus zorg voor gemakkelijk afsluitbare fruit-/broodtrommels en bekers/flessen.

Moet je kind een gevulde etui meenemen naar school? Ga dan gezellig samen op zoek naar een leuk exemplaar en laat je kind zelf de potloden, gum, puntenslijper en kleurpotloden/stiften kiezen. Ook een zelfgekozen tas, waar alle schoolspulletjes in kunnen, versterkt het zelfvertrouwen van je kind.