Kinderen, zand en water – een heerlijke combinatie voor in de zomer!

geplaatst in: blog | 0

Een groot zwembad (of de zee) en een hele grote zandbak (het strand), dat is wat elk kind op zijn/haar verlanglijstje heeft staan, voor in de vakantie. Helaas heeft niet iedere camping of hotel een groot zwembad. En ligt niet iedere vakantiebestemming aan een strand of zee/meer. Een lekkere grote zandbak, waarin je met veel kinderen kunt spelen, is ook niet overal te vinden.

Lekker spetteren met water en kastelen bouwen met zand, welk kind wil dat niet?
Laat je kind spelen met zandvormpjes, maar ook met dopjes, bekers en nog veel meer ‘waardeloos’ materiaal dat ieder gezin wel in (vakantie-)huis heeft.
Ook thuis in een kleine achtertuin of op een flat met een balkon is er niet altijd plaats voor een zandbak en/of zwembad.
Maar ook hier kun je altijd met zand en water spelen!

Soms heb je niet veel nodig om waterplezier te hebben. In de kleutergroepen op een basisschool vind je vaak een zand-/watertafel. Een perfecte mogelijkheid om thuis met water of met zand te spelen. Zo’n zand-/watertafel kun je natuurlijk ook thuis plaatsen. Laat je kind dus ook lekker thuis, binnen en buiten, spelen met water en zand.
Nemen deze te veel ruimte in? Pak dan een grote afwasbak en vul deze met zand of water.

Regen in de zomer?
Meestal lopen we om de regenplassen heen en blijven we binnen als het regent.
Weet je dat je ook heel goed met regenwater kunt spelen? Laat je kind eens lekker spelen met modder en water. Lekker stampen door de plassen! Lekker smerig worden, ja het mag! De vieze spullen gaan later de wasmachine wel weer in.

Dat wordt dus genieten deze zomer!

 

Klik hier voor wat ideetjes