Een tentoonstelling die ik niet wil missen!!

geplaatst in: blog | 0

Tentoonstellingen bezoeken is niet één van mijn favoriete bezigheden, maar voor deze tentoonstelling ga ik echt een uitzondering maken!

Vanaf het moment dat ik me kan herinneren hebben wij thuis een televisie. Ik weet nog dat er twee toestellen naast elkaar in de huiskamer stonden. Het toestel met zwart-wit beelden stond achter een schuifdeur in een grote bruine kast. De andere televisie stond naast deze kast op een laag tafeltje. Dit was in mijn ogen een bijzonder toestel! Er waren kleurenbeelden op te zien. Een leuke bijkomstigheid als je vader bij een grote lampenfabriek in het zuiden des lands werkte. Hoewel… volgens mij deed hij helemaal niks met televisies, maar dat vond ik als kind natuurlijk niet zo belangrijk. We konden in kleur naar diverse programma’s kijken en dat was super!

Bij ons thuis werd natuurlijk het journaal bekeken en werden de sportprogramma’s gevolgd. Door de week mochten we ’s avonds laat geen tv kijken. Dus de avondprogramma’s die ik me kan herinneren waren van Mies, ‘de lopende band’ en andere bekende namen uit die tijd:  Berend Boudewijn met zijn Berend Boudewijn Kwis, André van Duin met zijn liedjes en zijn shows en Fred Oster met de WieKentKwis met z’n cavia’s. Ook op zaterdagmiddag zat ik voor de buis als Ria Bremer haar programma ‘Stuif es in’ presenteerde. De bekende liedjes als het Gouden Stuiver Lied en Dit was het Einde kan ik nog meezingen. O ja, en niet vergeten Swiebertje, Saartje, Malle Pietje en de burgemeester met al hun avonturen en natuurlijk Pipo de Clown.

Eén van de kinderprogramma’s waar wij thuis door de week na het avondeten naar keken was ‘De Fabeltjeskrant’. Ken je ze nog, de typische dierengeluidjes: ‘Tuut, tuut, tuur! en Zoef zoef! en natuurlijk mag ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ niet ontbreken. Fabeltjeskrant bestaat dit jaar 50 jaar en daarom is er dit jaar een Fabeltjeskrant-tentoonstelling en een speciaal jubileumboek.

Met de ’tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’ die 29 september geopend is, gaat er een hele wereld (achter de schermen) open voor mij en veel leeftijdsgenoten. De originele poppen uit de tv-serie zijn er te zien. Ook kunnen we de decors uit de serie bewonderen. Ikzelf wil de dieren uit Fabeltjesland wel eens van dichtbij zien en lekker ronddwalen in het Dierenbos. Wie gaat ermee?

Ken jij alle dieren uit het Dierenbos?