102 jaar!

geplaatst in: blog | 0

Heel lang geleden, om precies te zijn 102 jaar terug, werd Roald Dahl geboren. 13 september was het daarom Roald Dahldag! De naam Roald Dahl is vooral bekend geworden door de vele boeken die hij schreef. Eén van de kinderboeken: ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ kwam dus ook deze week in de klas ter sprake.

Roald zou dit boek geschreven hebben omdat hij een grote fan van chocolade is. Eén van de uitjes op zijn lagere school was een bezoek aan de chocoladefabriek in de buurt van de school. Zou dit dé aanleiding zijn geweest om dit boek te gaan schrijven? Voor dat het boek naar de drukker ging, zou hij het verhaal ’s avonds bij het naar bed gaan eerst aan zijn dochters verteld hebben.

Leuk om te weten, toch?

Wie zal het zeggen?

Wie weet komen jullie over een paar jaar het boek tegen: ‘Juf Lida’s avonturen bij de overbekende ontbijtkoekfabriek in Geldrop’. Mijn lagere school stond naast de ontbijtkoekfabriek die bij de kinderen van nu zeker bekend is, omdat ze ‘hele snelle koeken’ verkopen. Zelf was ik leerling op de Prinses Beatrixschool in Geldrop. ’s Zomers kwam het regelmatig voor dat de medewerkers van de fabriek tijdens hun eigen koffiepauze eventjes over het hek klommen om ons, kinderen van school, een paar lekkere restantjes ontbijtkoek toe te stoppen.

Op de Roald Dahldag in 2018 komen die herinneringen dan boven. Eigenlijk best een leuk idee om een kinderboek te gaan schrijven!