Mijn helden, de Vikingen van Bergeijk

geplaatst in: blog | 0

Vorig schooljaar mocht ik een lange periode vervangen in groep 4 in Bergeijk. Op de verjaardag van mijn dochter zongen de kinderen luidkeels een verjaardagslied, terwijl mijn dochter een college volgde aan de universiteit in Uppsala (Zweden). Natuurlijk stond daar wel iets tegenover! Zodra Harmke weer in Nederland zou wonen, zou ze bij ons in de groep een spreekbeurt gaan geven over Zweden en over de Vikingen.

Zo gezegd – zo gedaan! Tijdens mijn laatste week in deze groep kwam Harmke haar spreekbeurt houden. Hoewel ‘spreekbeurt’? Ze heeft samen met de leerlingen interactief anderhalve dag gewerkt aan het project Zweden. Natuurlijk hebben we van deze activiteiten foto’s gemaakt! Op deze website zijn alle foto’s en nog meer te bekijken.

Deze week mag ik weer even terug naar mijn helden, de Vikingen van Bergeijk. Als je naar de video kijkt, begrijp je vast wat ik bedoel!

Met veel plezier hebben deze (nu) groep 5-ers vorig schooljaar op deze manier al kennisgemaakt met de vakken geschiedenis, natuur- en aardrijkskunde. Vandaag de dag kunnen ze er nog heel veel over vertellen, dat bleek wel toen de kinderen vandaag de foto’s en video bekeken. Ze kunnen nog precies vertellen wat ze gedaan hebben.

Vol trots vertellen ze nu dat ze toen de hele dag (‘Nee juf, bijna twee dagen!’) niet hoefden te leren!! Geen rekenen en taal, geen spelling woordenschat, nee ze hoefden niks van dat alles te doen! Alhoewel tellen tot 20 in het Zweeds, samen Zweeds spreken, kijken op de kaart waar Zweden ligt… Ze zijn op een super leuke manier veel wijzer geworden!

 

En mocht je er nog over twijfelen… de Vikingen zijn écht weer terug in het land! 🙂